Workshop Verdieping in de Asana’s

Workshops
workshop-verdieping-in-de-asanas
Datum: 17-10-2020 09:30 - 15:00

Locatie: Oosterhamriklaan 261A, 9715 SM Groningen

In het Westen zijn we yoga langzamerhand gaan zien als alleen een fysieke beoefening. Dat alle oefeningen ( asana's) die we doen, dat dit yoga is. Zo krijgen we het idee dat wanneer iemand “goed” is in de asana's goed is in yoga.

Yoga omvat veel meer dan alleen de asana's. Hoewel de asana's op zichzelf al een mooi effect hebben; lekkerder in je vel zitten, kracht en soepelheid, beter kunnen slapen en misschien al wat rustiger in je hoofd. Dus de asana's op zich zijn goed en zeker een belangrijk onderdeel van de yoga, maar het is een onderdeel. Achter al deze, soms zeer complexe, oefeningen schuilt een bijzondere filosofie.
Graag neem ik je in deze workshop mee naar een stukje filosofie. Als uitgangspunt nemen we de asana's, omdat de meeste zelf al hebben ervaren hoe dit is en voelt.

Aan de hand van de asana's ga ik uitleggen wat we eigenlijk willen bewerkstelligen. Welke energie willen we met bepaalde oefeningen versterken. Welke oefeningen zijn goed om bepaalde chakra's te versterken, En hoe dit alles een effect heeft op onze “state of mind”. Al met al hoop ik in deze workshop de mensen met -en ook zonder yoga filosofie kennis, op een leuke en begrijpelijke manier wat meer achtergrond te geven over deze tak, van de boom,van yoga.

Praktische informatie

Datum: Zaterdag 17 oktober
Tijd: 9:30-15:00
Programma: in de ochtend zullen we lekker met ons lijf aan de slag gaan. Dus voelen, ervaren en hard werken vanuit zachtheid in de asana's. Dan is er pauze. Daarna zullen we ons bezig houden met de filosofie waarin er veel ruimte is voor vragen.
Inverstering: € 40 voor de hele dag. Of € 30 voor alleen de middag.
Max deelnemers: 10 personen in de ochtend ( of hele dag) en 15 personen in de middag. Mensen die zich inschrijven voor de hele dag hebben voorrang.
Opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Betaling: rekeningnummer: NL 92 ABNA 0875517412 t.n.v Yogawieteke o.v.v je naam en workshop asana's.

 

E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Alle datums


  • 17-10-2020 09:30 - 15:00