Femke

Femke

docente

Mijn liefde voor yoga is al vroeg ontstaan in mijn kindertijd vond ik een boek met yogahoudingen en ik vond het geweldig. Het stilzitten in meditatie vond ik een stuk lastiger. Tijdens mijn studententijd heb ik het weer opgepakt. Ik had behoefte aan uit het hoofd in mijn lichaam komen door te bewegen. Daarnaast merkte ik dat ik er rustiger en helderder van werd en dat ik beter ging voelen wat er in mijzelf omging. (Door mezelf beter te leren begrijpen, leerde ik ook de wereld om me heen beter te begrijpen.)

Wat is mij missie: kennis bij brengen over hoe het lichaam in elkaar steekt, hoe prachtig het samenwerkt en hoe groot het zelfhelend vermogen van het lichaam en geest is.
wat is mijn visie? Het zelfhelend vermogen van lichaam en geest is groot. stress kan van grote invloed zijn om je lichaam en geest. Door lichamelijke stress los te laten dat opbouwt gedurende de dag en week  kom je lichamelijk en geestelijk tot rust. 

Ik houd van pittige spierversterkende houdingen maar hou ook enorm van Herstellende en restorative yin yoga houdingen omdat ze het zelfhelende vermogen van het lichaam aanzetten. 
Tijdens mijn yin restore lessen zul je de zachte kant van yoga kunnen ervaren. Ik maak veel gebruik van dekens, bolsters blokken alle hulpmiddelen zodat je het jezelf comfortabel kan maken. elke les is een soort van slaapfeestje;) 

Mijn passie is in begrijpelijke taal uitleg geven over het menselijke lichaam en hoe mooi het in elkaar steekt. ik kan uren praten over bindweefsel en fascia maar dat zal ik jullie niet elke keer aandoen;) 
Met persoonlijke aandacht probeer ik in mijn lessen vooral je eigen nieuwsgierigheid aan te wakkeren. Hoe werkt jouw lichaam? Wat is goed voor jou, wanneer kan je los laten.  In mijn lessen is ruimte voor alle emoties.

Als docent blijf ik in de eerste plaats ook student. Ik leer tijdens elke les die ik geef en volg. Als arts ben ik gefascineerd door het menselijk lichaam. Geen lichaam is perfect, maar ieder lichaam is briljant. Naast mijn werk als yogadocent werk ik als arts bij een geestelijke gezondheidsinstelling. 

In 2012 heb ik de opleiding Geneeskunde afgerond aan de Rijks Universiteit Groningen en begonnen met werken als arts, onder andere bij geestelijke gezondheidszorginstellingen. Zeer welkome kennis bij het maken en geven van yogalessen. Ik heb hierdoor extra aandacht voor het veilig toepassen van complexe yogahoudingen en voor wat er speelt mentaal, op energie niveau en emotioneel niveau.