Karin

Karin

docente

Ik ben Karin Slagter en ben yogadocente in verschillende stijlen yoga. Hoewel ik al op mijn 18e met yoga in aanraking kwam, ben ik pas sinds 2 jaar yogadocente nadat ik de keuze heb gemaakt mijn carrière drastisch om te gooien. Hoewel ik al langere tijd yoga en pilates beoefende en af en toe wel probeerde te mediteren, deed ik dit meer als hobby. En dan vooral op momenten wanneer ik er voor mijn gevoel tijd voor had. Dit kwam er eigenlijk op neer dat ik het niet deed op de momenten dat ik het juist het allermeest nodig had.

Tijdens een periode van totale paniek (tijdens een burn-out en depressie) heb ik een keuze gemaakt die ik anders nooit gemaakt zou hebben. Ik boekte een yogaretraite met als thema ‘Inner Change’ in de hoop daarmee van mijn belemmerende gedachten en onbewuste patronen af te komen. Elke dag aandacht voor yoga, meditatie, gezond eten, veel stilte, geen sociale verplichtingen, geen koffie en geen alcohol. Wat een verademing! Toen ik er vandaan kwam had ik zoveel energie en een enorme glimlach op mijn gezicht, wat ik voor mijn gevoel nog nooit eerder meegemaakt had. Het was alsof ik alle geuren, kleuren, geluiden, warmte voor het eerst echt ervaarde. Alsof ik tot dan toe mijn hele leven had geleefd alsof het een tv-show was waar ik naar keek, in plaats van het daadwerkelijk zelf meegemaakt te hebben. Ik weet nog dat ik dacht: “Als dit is hoe andere mensen het leven ervaren, dan begrijp ik wel dat mensen het wél leuk vinden om te leven!”. Ik besefte me pas toen dat ik het contact met mezelf al die jaren helemaal was kwijtgeraakt.

Na de retraite was voor mij duidelijk: hier wilde ik nog veel meer van weten en nog veel meer van ervaren! Daarnaast ontstond ook het verlangen om dit door te kunnen geven aan anderen mensen. Ik heb op de laatste dag van de retraite de intentie gezet om op een dag naar India te gaan en meer te leren over yoga. Slechts 6 maanden later was ik in India voor een intensieve yoga-opleiding waar ik mezelf ben tegengekomen. Iemand die ik volledig kwijt was geraakt.

Vanaf het moment dat ik weer thuiskwam rolde ik van de ene opleiding en cursus in de andere. Het was alsof alle puzzelstukjes in elkaar vielen. Inmiddels heb ik meerdere specialisaties gedaan waardoor ik behalve Hatha Yoga ook de passievere vormen van yoga ben gaan ontdekken. Allemaal met als doel mensen energie te laten ervaren waarvan ze niet wisten dat het nog in ze zat.

Hoewel ik dol ben en blijf op Hatha yoga zijn toch echt Yoga Nidra en Restorative Yoga inmiddels mijn beste tools in tijdens van stress en vermoeidheid. Dat zijn de momenten waarop ik alles kan loslaten en alleen maar hoef te 'zijn'. Bij restorative yoga maak ik veelvuldig gebruik van ‘props’ om je lichaam volledig te kunnen ondersteunen en de pose zo comfortabel mogelijk te maken. We zijn in ons dagelijks leven zo gewend aan net iets meer willen, beter willen worden en streven naar het beste. Tijdens restorative yoga ga ik juist voor het omgekeerde. Restorative yoga is een vorm van yoga waarbij je de meeste effecten bereikt, wanneer je juist helemaal niets doet. Iets wat voor de meeste mensen inmiddels een behoorlijke uitdaging is geworden.

Wellicht kun jij ook nog veel meer, maar kun je ook veel minder? Geef je op en ontdek het tijdens één van mijn restorative yogalessen!

Lieve groet,

Karin