Monique

Monique
MoniqueDocente

In 2013 heb ik mijn eerste les gevolgd bij Wieteke en het voelde als thuiskomen! De les vond ik erg zwaar, maar het voelde goed, zowel fysiek als mentaal en de uitwerking bleef ik in de dagen na de lessen nog voelen. Vanaf die dag ben ik wekelijks lessen gaan volgen en vooral de eerste jaren was ik vaak moe na de les. Ik zat veel in mijn hoofd en ik begon nu mijn lijf te voelen, de stijfheid en de spanningen die erin lagen opgeslagen. Ik begon de vermoeidheid te voelen die zich door de vele jaren van vechten, vallen en opstaan en gelijk weer doorgaan, hadden opgebouwd. Ik vond en vind het erg fijn om door middel van mijn lichaam te werken aan mentale processen, wat kom je mentaal tegen als je bijvoorbeeld 2 minuten in de plank staat?

Wat zeg je tegen jezelf? De beoefening op de mat vertelde mij veel over hoe ik omging met situaties in het dagelijks leven. Prestatie gericht, veel vergelijken met anderen, ben ik beter of minder goed dan de ander en als ik minder goed ben moet ik nog harder werken om beter te worden. Of "ik ben niet goed genoeg", frustratie wanneer ik na de zoveelste keer nog steeds niet in de handstand kon (en kan) en dat niet los kunnen laten, de negatieve gedachten wanneer ik b.v 3 minuten in de krijger moest staan. "Pfff dit is veel te zwaar!" "Kan ik er nu nog niet 3 minuten instaan?" etc... Maar ook opgeven, opgeven daar waar er de wel de kracht is om door te gaan, jezelf te laten zien dat je sterker bent dan de mind, dat je meer kan dan je denkt en dat veel afhangt van de verhalen die jij jezelf verteld!

Omdat ik op zoek was naar een stuk verdieping van de beoefening van de asana's ben ik in 2016 begonnen met de 3- jarige opleiding bij Ron van de Post en in 2019 heb ik deze afgerond. De verdieping die ik zocht heb ik gevonden, tegelijk met het besef dat het veel dieper gaat dan wat ik tot nu toe heb ervaren. Het is een voortdurend proces van reflecteren, bewust worden en loslaten. Steeds proberen om oprecht een beter mens te worden en te leven voor de ander in plaats van voor jezelf en tegelijk altijd goed blijven zorgen voor jezelf!

De yoga lessen die ik geef zijn Dynamische Hatha lessen en richt zich op de beheersing van de mind via de beheersing van lichaamshoudingen en de ademhaling.

Ik zie je graag op de mat!
Monique

- Quote -