Fokko

Fokko
FokkoDocent

In de zoektocht naar rust in mijn 'mind' had ik met regelmaat yoga afgedaan als iets wat niet bij mij zou passen. Hoe onwetend was ik! Na mijn eerste kennismaking met de Yogamat heb ik geen week meer overgeslagen. Fysiek was het een hele uitdaging, met name op het gebied van balans en flexibiliteit. Maar meer 'rust' -waar ik naar zocht- was de beloning voor mijn inspanningen.

De lessen die ik geef zijn ‘dynamisch’. Gericht op balans, kracht en uiteraard flexibiliteit. Enig niveau is niet nodig want we gaan op zoek naar dat wat ieders lichaam kan. Ik zal je uitdagen om je grens op te zoeken. Ieders mentale staat is verbonden aan zijn/haar fysieke staat. Door een thema aan de lessen te koppelen werken we telkens aan een ander gebied in het lichaam en daarmee bereiken we een subtiele verandering in de mentale staat. Yoga is een voortdurend proces….

In juni 2017 heb ik de opleiding tot Hatha-yoga docent aan de yogaschool van Ron van der Post afgerond. Deze opleiding is onder andere een ontdekkingstocht naar jezelf. Aan het einde van de opleiding was er geen andere conclusie mogelijk dan te zeggen 'en nu begint het echt'. De basis hebben we gekregen en nu ga ik pas echt het yogapad op. Deze opleiding duurde 3 jaar. In 2016 & 2018 ben ik met Ron naar India (Himalaya) gereisd om daar meer te leren over de yoga filosofie en te zien en ervaren waar hij de kennis over yoga van zijn leraar heeft ontvangen. Yogaschool Ron van der Post is gelieerd aan de Brahmrishi Yoga Training College in Chandigarh, India.

In de zomer van 2019 ben ik nogmaals afgereisd naar India {Mysore} om daar 3 weekse training te volgen.

Naast het doen en geven van yoga werk ik als intercedent bij een uitzendbureau en recent ben ik gestart met met het renoveren van een jaren 30 woning. Mijn vorige huis was ook een opknapper. Dit is een energie-uitlaatklep waarin ik tevens mijn creatieve kant kan laten zien.

Tot op de mat! Fokko

- Quote -