Yoga

Hatha yoga

De vorm yoga die ik geef heet Hatha yoga; hatha werkt met het lichaam en de ademhaling om je aandacht meer naar binnen toe te brengen. Verwacht geen uurtje langzaam zittende bewegingen op de mat. Zoek je echt hele rustige yoga, dan is mijn manier van lesgeven niet wat je zoekt. Wil je juist wat actiever bewegen, zoek je fysiek en mentaal wat uitdaging, zonder in de prestatie te gaan zitten of over je grenzen heen te gaan, dan kan de manier waarop ik lesgeef zeker bij jou passen.

Met het fysieke gedeelte op de mat kan je al veel voordeel halen en effecten merken. Wil je meer verdieping in de filosofie achter de yoga, dan kun je aansluiten bij een van de extra bijeenkomsten. Relativeren en humor vind ik naast duidelijke uitleg, ook belangrijke elementen. Je bent altijd welkom om bij mij een gratis proefles te komen doen om te ervaren of mijn manier van lesgeven bij je past.

Jouw vorm

Bij yoga is het belangrijk dat je een yoga vorm vindt die bij je past. Dit betekent niet dat het meteen een gelukzalig gevoel geeft. Bij je passen is het soms subtiele gevoel van binnen, dat je ergens weet dat dit goed voor je is. Wat ook belangrijk is, is de docent: zoek een vorm en een docent waar jij je goed bij voelt.

Image
Image

Filosofie

De oefeningen op de mat zijn eigenlijk maar een klein onderdeel van yoga. Ik zou zelf niet zonder deze fijne oefeningen willen. Maar naast het fysieke oefenen op de mat, zit er een hele filosofie achter. Een enorm inspirerende, inzicht-gevende filosofie die, als je je er meer in wilt verdiepen, jouw kijk op jezelf en het leven kan veranderen. Het daadwerkelijk meer relaxt in je leven kan leren staan.

Wanneer het gaat over de filosofie dan hou ik ervan om dit zo simpel mogelijk over te brengen, interactief en vooral toepasbaar op het dagelijks leven. Juist op die manier gaat de yogafilosofie leven. Je hoeft niet op een berg in India te zitten om dit te kunnen doen, juist het dagelijkse leven en jezelf zijn de twee mooiste elementen waarmee je de yogafilosofie praktisch kan maken.

Naast de wekelijkse yoga lessen geef ik daarom ook workshops, lezingen, lange lessen, retraites etc om juist de yogafilosofie op een heldere, duidelijke en nuchtere manier over te brengen. Bijvoorbeeld voor mensen die graag verdieping willen, maar (nog) geen opleiding willen doen. De data voor deze workshops, lezingen, lange lessen en retraites kun je vinden in de agenda.

- Quote -