Wieteke

Wieteke
WietekeDocente

"Een levendige en ervaren yogadocente die met veel enthousiasme haar liefde voor yoga doorgeeft" Dat is hoe ik vaak omschreven word door mijn 'leerlingen'. Dat is iets waar ik tros op ben. Het zegt iets over mij persoonlijk. Over hoe ik de kracht van yoga zelf ervaar. Niet alleen in het anders kunnen omgaan met de fysieke en mentale uitdagingen die ik tegenkwam in mijn leven. Maar over hoe ik yoga zie: een grote bron van inspiratie waarin ik mijzelf iedere keer weer verder ontwikkel en verdiep. Fysiek ben ik inderdaad sterker en flexibeler geworden, maar dit is juist omdat ik mentaal, in mijn hoofd, rustiger ben geworden. Relaxter in het leven kan staan. Meer ontspannen kan omgaan met de dingen die op mijn pad komen. Het is iets makkelijker voor mij om in het hier-en-nu te leven, om te relativeren, heel hard om mezelf te lachen en vooral ook mezelf, met alles wat ik ben, wat er speelt, meer vanuit zachtheid te benaderen.

Yoga is voor mij een handvat in het leven geworden.

Zowel de fysieke beoefening als de yogafilosofie heeft mij zoveel gegeven, ( en geeft mij nog steeds zoveel) dat ik 10 jaar geleden met knikkende knieën besloot om yogalessen te gaan geven. Mijn passie voor de yoga en dat wat yoga mij heeft gebracht wilde ik delen met andere mensen.

Iedereen komt zijn uitdagingen tegen in het leven, voor mij was dit een levertransplantie op 4 jarige leeftijd met alles wat daaromheen bij komt kijken.

De heftige doorbraak kwam nadat ik op mijn 24e interne bloedingen kreeg en net op tijd in het ziekenhuis kwam. Deze opname en mijn mentale strengheid naar mezelf, waardoor ik binnen 2 weken al weer volop mijn 3e jaars stage voor de opleiding SPH oppakte, maakte dat ik een jaar later hele heftige paniekaanvallen heb gekregen.

Terugkijkend is dit op een rare manier mijn redding geweest, omdat ik in behandeling van mijn paniekaanvallen tijdens een massage opeens zo sterk voelde dat ik iets met mijn lijf wilde gaan doen. En zo ben ik op het pad van yoga gekomen. In 2007 begon ik met de yoga opleiding bij Ron van der Post. Een prachtige, uitdagende opleiding die juist niet zweverig is, maar ontzettend diepgaand en relativerend. Voor het eerst in mijn leven begon ik te spelen met mijn lijf, er weer speels mee om te gaan. Durfde ik te voelen en te ervaren wat mijn lijf allemaal kon in plaats van constant bezig te zijn met de beperkingen die ik dacht dat er waren.

En juist ook op mentaal vlak opende het mijn ogen in hoe streng ik voor mezelf was...en waarom eigenlijk?

Yoga heeft mij absoluut een nieuwe kijk op mezelf en het leven gegeven. Dit is natuurlijk niet in 1 jaar gebeurd, wat dat betreft is yoga een dagelijkse beoefening en ben je gelukkig nooit klaar met leren en ervaren.

Wat ik mooi vind aan lesgeven, zowel de fysieke lessen als de filosofie van de yoga, is dat ik vanuit respect, humor, zachtheid en passend bij jou je mee wil nemen op je eigen pad.

Ik zal je uitdagen, niet vanuit prestatie leveren, maar vanuit (opnieuw) vertrouwen voelen in jezelf in wat je allemaal kan. Met de filosofie zal ik je uitdagen om ook eens anders te kijken naar de dingen. We hebben allemaal ons eigen concept en dit concept is prachtig, alleen het is wel gewoon maar een concept. En soms zit ons eigen concept ons in de weg waardoor we veel meer spanningen en stress ervaren dan eigenlijk nodig is.

Ik hoop jou dan ook, samen met het mooie team van Studio Yogawieteke, de kracht van yoga te laten voelen. De kracht in jezelf te laten ervaren, de speelsheid in het leven weer wat meer naar boven te brengen.

Zodat je veel relaxter vanuit jouw eigen kracht in het leven kan staan!!

- Quote -